Dagens ÖP


Här är grabbarna som bjöd på en luciashow utöver det vanliga i Hoting i helgen. Årets Stjärngosse, Mattias Persson, står längst till vänster. ”Det har varit en otroligt rolig upplevelse”, sammanfattar han helgen. Foto: Pernilla Hermansson

Niondeklassare bjöd på luciashow
– utan lucia och tärnor …

Hoting   Hur gör man ett luciatåg när det bara finns grabbar i klassen?
Jo, låter byborna utse Årets Stjärngosse och rockar loss med både rap och ukulele.
Precis som klass 9 i Hoting.

I årskurs nio i Hoting går tolv elever. Alla är grabbar. Så en del frågor väcktes när årets luciafirande kom på tal i fjol. Hur skulle det bli utan vare sig lucia eller tärnor?

– Vi är ett gäng tjejer i trakten som sjunger ihop och gör en del tokigheter. Vi började spåna och kom fram till att vi skulle kunna göra något kul av det, en mer spexig luciashow. Jag lade fram idén för grabbarna och de gillade den så det var bara att köra. Jag har dessutom haft musiklektionerna med dem det här året så det har passat perfekt, säger läraren Victoria Tjärnlund.

Resultatet blev två fullsatta show­er på Folkets Hus i Hoting i helg­en.

Över 200 besökare gav ett fint tillskott till klasskassan. För tank­en är nämligen att intäkterna ska gå till en skolresa nästa år.

– Det har varit två alldeles fantastiska kvällar. Jag är så stolt över grabbarna. Det är kul med en lite alternativt luciafirande, långt ifrån det traditionella, säger föräldrarna Heléna Nilsson och Kristina Widborg Ahlstrand.

Showen då? Helt klart utöver det vanliga.

Något som från början verkade bli traditionellt, ja förutom att lucia och tärnor saknades, förvandlades till spex och show när grabbarna slet av sig sina vita stjärngossedräkter och rockade sig upp på scenen till pulserande musik och publikens stora jubel. Med hjälp av Lollo och knatt­arna, med bland andra Lars-Eric Bergman (M), ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden i Strömsund på piano, bjöd killarna på en humoristisk repertoar. Till exempel en rapvariant av ”A drummer boy” tillsammans med solisten Louise Löfgren.

Erik Karlsson spelade ett elgitarrsolo och så fick publiken ta ton i ”Bjällerklang” ackompanjerad av de tolv grabbarna på var sin ukulele. Ingenting var förutsägbart.

– När jag fick höra talas om den här idén tyckte jag först att det var pinsamt att vi skulle stå där i rampljuset. Men nu känns det helt annorlunda. Det har varit så jäkla roligt, säger Mattias Persson som byborna röstade fram till Årets Stjärngosse under skyltsöndagen i Hoting i början på december.


Från dagens ÖP   :)


Kommentarer
Postat av: Marlene

Gu´ så roligt (skrattar)

Vilken härlig idé :)



Ha en skön kväll..Kramis

2009-12-14 @ 22:27:00
Postat av: Angelica

Tack tack :) Din pepparkaks Liam är jätte söt han med :D

2009-12-15 @ 16:34:43
URL: http://angelicanorlander.blogg.se/
Postat av: Erika

Fasiken vad skoj, d där hade jag missat :)

2009-12-15 @ 18:45:09
URL: http://eraijka.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0